Лидерът на жълтите жилетки Жером Родригес бе тежко ранен на 11-ия съботен

...
Лидерът на жълтите жилетки Жером Родригес бе тежко ранен на 11-ия съботен
Коментари Харесай

Лидер на жълтите жилетки ранен тежко от полицията

Лидерът на жълтите жилетки Жером Родригес бе тежко ранен на 11-ия съботен протест в Париж. Той е бил уцелен в окото с гумен патрон от служител на реда. Снимките с окървавеното му лице обиколиха медиите и провокираха гнева на поддръжниците на придвижването. Същия ден бяха ранени десетки хора от силите на реда. В прокуратурата са постъпили сигнали за 80 случая.
 Шествието на алените шалове в Париж събра над 10 000 души  Червени шалове против жълти жилетки: стачкуващи от ново придвижване излизат по улиците на Париж
Родригес е ранен на площада на Бастилията. Адвокатът му Филип дьо Веле се притеснява, че клиентът му може да остане неработоспособен за цялостен живот.

" Той е в потрес. Ще остане неработоспособен за цялостен живот. Това е покруса за него и фамилията му ", споделя юристът и прибавя, че ще подаде тъжба против полицията, предава " Ал Джазира ".

В събота полицията е употребила гранати, гумени патрони, сълзотворен газ и други оръжия против жълтите жилетки, които все по-настойчиво желаят оставката на президента Еманюел Макрон.

В контраст на антиправителствените им демонстрации се появи ново придвижване - на алените шалове, които събраха 10 хиляди души на митинг през вчерашния ден. Те упорстват, че задачата им е по-висша от отбраната на Макрон или съпротива на жълтите жилетки. Защитават Републиката. Към техния марш се причислиха и 20-ина депутати от ръководещата партия на Макрон. 

Около 2000 цивилни и повече от 1000 служители на реда са потърпевши от началото на митингите, почнали през ноември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР